رمپ و انواع ترمز رمپ
در دنیای امروز، انسان و ماشین در هم تنیده شده اند و تصور انسان و زندگی بدون ماشین آلات غیر ممكن است . بشر برای تردد و رفت و آمد خود وسایل نقلیه ی مختلفی را اختراع كرده و ساخته است . ماشین ، موتور ، دوچرخه ، ویلچر و … كه هر كدام در جای خود كارایی بسیار مهمی دارد .
سوال اینجاست كه آیا وجود ماشین آلات مختلف بدون ایجاد راه و مسیر مناسب و استاندارد ، كارایی دارد و قابل استفاده هستند ؟ قطعا جواب منفی است . ساختن راه و مسیر مناسب و وسایل نقلیه مكمل یكدیگر هستند و وجود یكی بدون دیگری ، بی معنی می باشد.
حال ! یكی از این مسیر های تردد كه در دنیای امروز بسیار پر كاربرد بوده و حائز اهمیت است ، رمپ ها می باشد.
فهرست مطالب
رمپ چیست ؟
رمپ یا شیب راهه ، مسیری است شیب دار كه دو سطح با تراز های مختلف را به هم وصل می كند . رمپ ها ، به عرض ( پهنا ) و شیب آن شناخته می شوند. ما رمپ ها را بیشتر به جهت عبور و مرور ماشین ها می شناسیم در صورتی كه ساخت رمپ مخصوص تردد انسان ها بسیار زیاد بوده و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد.
ساخت هر كدام از این رمپ ها ( مخصوص ماشین و یا انسان ) برای خود استاندارد هایی دارد كه طبق آن باید ساخته شده تا بیشترین امنیت و آسایش را برای ما داشته باشد. به عنوان مثال عرض ( پهنا ) رمپ های ماشین رو ، اگر یك طرفه باشد باید حداقل 5/3 باشد و اگر درمپ برای رفت و برگشت باشد ( دو طرفه ) حداقل عرض آن باید 5 متر ساخته شود.
انواع رمپ
همانطور كه می دانید در زندگی شهری و ماشینی باید راه ها و مسیر ها طوری ساخته شوند كه همه ی افراد آن جامعه بتوانند به طور یكسان از امكانات استفاده كنند . چه انسان های سالم و چه افراد روشندل و یا افرادی كه با ویلچر تردد می كنند همه و همه باید از رفاه یكسان برخوردار باشند و بتوانند فعالیت روز مره ی خود را به راحتی انجام دهند. لذا ساخت رمپ ها با كاربرد های مختلف بسیار مهم است.
-
رمپ آدم رو
این رمپ ها برای تردد افراد مختلف كه ممكن است تردد از پله برای آنها سخت باشد مانند كودكان ، افراد سالمند ، افراد روشندل و… ساخته می شود. اغلب این رمپ ها در فضای باز ساخته می شود لذا باید از مصالحی ساخته شود كه لغزنده نبوده و موجب لیز خوردن افراد مخصوصا در فصول سرد سال نشود. شیب این رمپ ها حد اكثر 12.5 درصد می باشد.
-
رمپ معلولین
این رمپ ها ویژه ی افراد معلول كه از ویلچر استفاده می كنند ساخته می شود و برای تردد آسان ، شیب آنها حداكثر 8 درصد می باشد.
-
رمپ ماشین رو
این رمپ ها با شیب حداكثر 15 درصد ساخته می شود و برای ایجاد مقاومت بالا و تحمل فشار زیاد ، از جنس بتن و یا بتن مسلح ساخته می شود.
ویژگی و استاندارد های رمپ ها
همانطور كه گفتیم رمپ ها با كاربری های مختلف ساخته می شوند و هر كاربری استانداردها و دستورالعمل های مخصوص خود رادارد.
رمپ آدم رو
- حد اقل عرض آن باید 120 سانت باشد
- حد اكثر شیب تا طول 3 متر ، 8 درصد می باشد.
- در دو طرف رمپ ، نرده اجرا شود
- این نرده ها از بالا و پایین رمپ باید حداقل 30 سانت بلند تر باشد
- كف رمپ باید طوری ساخته شود كه لغزنده نباشد.
رمپ ماشین رو
- حد اكثر شیب باید 15 درصد باشد.
- اگر رمپ یك طرفه باشد عرض آن حداقل 3.5 متر می باشد.
- اگر رمپ دو طرفه باشد عرض آن باید حد اقل 5 متر باشد.
- ورودی پاركینگ ها برای جلوگیری از سر گیر شدن باید حداقل ارتفاع 180 سانتی متر باشد.
همچنین مطالعه کنید >>>>> بهترین کفپوش اپوکسی صنعتی ، تجاری ، مسکونی و کاربردهای آن
اهمیت رمپ ها چیست ؟
با توجه به افزایش جمعیت و تولید روز افزون ماشین ها و كمبود در فضاهای درون شهری ، ساخت پاركینگ های طبقاتی بسیار حائز اهمیت می باشد به طوری كه اگر این پاركینگ ها ساخته نشود عملا فضای خیابان ها مملو از ماشین شده و قفل می شود و تردد در آنها غیر ممكن.! اما طبقات این پاركینگ های را چه چیزی به هم وصل می كند . رمپ ها! شما باوجود رمپ ها می توانید به راحتی در این فضاها بالا و پایین بروید .
در پل های هوایی از عرض خیابان با دوچرخه و موتور عبور كنید. افراد سالمند و معلول می توانند از فروشگاه ها ، بیمارستان ها و مراكز دولتی به راحتی استفاده كنند و كارهای روز مره ی خود را انجام دهند. اما نكته ی مهمی كه استفاده از رمپ ها را برای ما آسان و ایمن می كند عدم لغزندگی آن ها می باشد. لذا برای جلوگیری از بروز هر گونه خطری باید این ایمنی را تامین كرد .
استفاده از ترمز های رمپ ها یكی از مطمئن ترین راه ها برای ایجاد امنیت در رمپ ها می باشد.
ترمز رمپ چیست ؟
وجود رمپ ها با زندگی ما انسان ها عجین شده و جزء ضروریات در ساختمان سازی ها می باشد. در درجه ی اول باید این رمپ ها از مصالحی ساخته شوند كه در هنگام تردد ماشین ها و یا انسان ها لغزندگی به وجود نیاید . اما ممكن است كه این كار به خوبی صورت نگیرد و یا پس از گذشت چند سال و بر اثر اصطكاك ، سطح رمپ ها لغزنده شده و كارایی خود را از دست بدهندو تخریب و اجرای مجدد رمپ ها نیز غیر ممكن بوده و مقرون به صرفه نمی باشد. لذا بهترین كار استفاده از ترمز رمپ می باشد. ترمز رمپ ها دارای سطحی زبر و برجسته بوده و در هنگامی كه از آنها استفاده می گردد ماشین و یا انسان ها بر روی آن نمی لغزند.
ما می توانیم با حد اقل هزینه و زمان ترمز ها را نصب كرده و از مزایای آن ها لذت ببریم.
انواع ترمز رمپ
ترمز رمپ ها از نظر جنس انواع مختلفی دارد . با توجه به محل استفاده و نوع كاربری رمپ می توانیم از ترمز های لاستیكی ، گالولنیزه و یا آلومینیومی استفاده كنیم.
ترمز های لاستیكی : این ترمز ها از جنس لاستیك می باشد . از این نوع ترمز به دلیل اینكه نسبت به نوع فلزی آن مقاومت و طول عمر كمتری دارد و تحمل بار زیاد را ندارد می توانیم در رمپ های آدم رو و ویلچر رو استفاده كنیم . این ترمز ها اصطكاك و چسبندگی زیادی را ایجاد می كنند .لذا استفاده از آنها در فضای باز می تواند بسیار مناسب باشد.
ترمز های فلزی : این نوع ترمز ها دارای مقاومت زیادی می باشد لذا بهترین گزینه برای رمپ های ماشین رو است. عمر این ترمز ها زیاد بوده و به دلیل جنس آن مقاومت زیادی دارد و فشار زیادی را می تواند تحمل كند.
ویژگی های ترمز رمپ
- تحمل بالا : ترمز های رمپ به دلیل نوع كاربری باید تحمل زیادی را در برابر فشار و بار وارده را داشته باشد.
- نصب و تعویض آسان : ترمزها به راحتی نصب شده و در صورت خرابی ، بدون آسیب دیدن زیر ساخت رمپ ها قابل تعویض می باشند.
- اجرا بر روی سطوح با جنس ها مختلف : ترمزها بر روی بتن ، سنگ ، موزاییك و… به راحتی نصب شده و قابل اجرا می باشد.
- مقاوم در برابر عوامل جوی : ترمزها در برابر نور خورشید ، گرما ، سرما و… مقلاوم بوده و كارایی خود را از دست نمی دهد.
کاربردهای ترمز رمپ
ترمز های رمپ كاربرد وسیعی دارند. از جمله رمپ های ماشین رو ، رمپ های آدم رو ، ورودی ادارات ، ورودی بیمارستان ها ، فروشگاه ها ، فرودگاه ، انبار های بزرگ ، پاركینگ های عمومی و غیر عمومی ، شیب های پیاده روها و …
كلام آخر
استفاده از ترمز ها می تواند از بروز بسیاری از خسارات جانی و مالی جلوگیری كند. لذا ما می توانیم با صرف هزینه ی كم از بروز هزینه های زیاد و جبران ناپذیر جلوگیری كنیم.