سرعت گیر ترافیكی 

از زمان های گذشته كه هنوز ماشین اختراع نشده بود و بشر برای تردد و رفت و آمد خود از چهار پایان استفاده می كرد و یا مسیر های خود را با پای پیاده طی می كردند ، برای خود مسیر هایی را مشخص می نمودند و از همان مسیر ها چه با پای پیاده و چه با چهار پایان تردد می كردند. كه اصطلاحا به آنها جاده ی مال رو می گفتند.

با پیشرفت بشر و اختراع ماشین و گسترش زندگی شهری ، مسیر های مسطح و عریض به نام خیابان و جاده در درون و برون شهر ها ساخته شد و تا وسایط نقلیه به راحتی بتوانند تردد كنند. با افزایش جمعیت و ساخت ماشین ها با سرعت بالا و افزایش خطرات ناشی از این سرعت و شلوغی ، در اماكن عمومی و پر رفت و آمد و برای ایجاد نظم و حفظ جان انسان ها ، قوانینی وضع شد كه از جمله ی این قوانین  ، قوانین ترافیكی است .

با توجه به جمعیت بالا و حجم زیاد ماشین ها در زندگی ما ، ایجاد قوانین راهنمایی و رانندگی برای جلوگیری از هرج و مرج و بروز خسارت های مالی و جانی ، واجب و ضروری است .

 

سرعت گیر ترافیكی 

سرعت گیر ترافیكی چیست ؟

سرعت بالا و غیر مجاز وسائط نقلیه یكی از مهم ترین عوامل بروز تصادفات و ایجاد خسارت های مالی و جانی می باشد و سالانه تعداد زیادی از انسان ها بر اثر تصادفات یا جان خود را از دست می دهند و یا دچار ضایعات جبران ناپذیر جسمی  می شوند. لذا رعایت سرعت مجاز و توجه به تابلوهای هشدار دهنده بسیار ضروری است .

اما خوب ! نمی توان توقع داشت كه همه ، این قوانین را رعایت كنند لذا یكی از عوامل بازدارنده ی سرعت ، ایجاد و نصب سرعت گیرها در خیابان های درون شهری و جاده ای و مكان های پر خطر می باشد.

تفاوت سرعت گیر و سرعت كاه ترافیكی چیست ؟

با توجه به مكان مورد نظر و سرعت ماشین ها در آن نقاط ، موانع با پهنای متفاوت در آن مكان ها نصب می شوند. اگر با عرض ( پهنا) كم باشد به آن سرعت گیر گفته می شود و اگر با عرض ( پهنا ) زیاد باشد ، به آن سرعت كاه  می گویند .

در محل هایی كه سرعت ماشین ها كم است و به 10 تا 15 كیلومتربر ساعت می رسد ، مانند پاركینگ های عمومی و … موانع با عرض كم نصب می شود . چون پهنای این موانع كم است لذا ضربه ی بیشتری به ماشین وارد می كند ولی از طرف دیگر چون سرعت ماشین نیز كم است لذا موجب صدمه دیدن وسیله ی نقلیه نمی شود. اما در خیابان های شهری و در نزدیكی مدارس ، بیمارستان ها ، مراكز خرید و … كه تردد افراد زیاد است و از طرفی سرعت وسایل نقلیه از 50 تا 60 كیلومتر بر ساعت تجاوز نمی كند ، از موانع با عرض زیاد ( 33 سانت ) استفاده می شود كه به آن سرعت كاه گفته می شود . این موانع سرعت ماشین را تا حدی كه بتوان آن را كنترل نموده و از بروز خطر جلوگیری كرد ، كم می كند.

لازم به ذكر است كه ارتفاع همه ی موانع ثابت و در عدد 5 سانت مشترك می باشد .

انواع سرعت گیر ترافیكی از نظر جنس تشكیل دهنده

  1. سرعت گیرلاستیكی

سرعت گیر های لاستیكی نرم ،  قابلیت انعطاف پذیری زیاد ودارای تحمل بار بالایی بوده ، به طوری كه می توانند تا وزن 50 تن را تحمل كنند. به همین علت از آنها بیشتر در جاده ها كه ماشین آلات سنگین تردد دارند استفاده می شود. در نوع درجه یك این سرعت گیر ها از نخ های ابریشم برای استحكام هر چه بیشتر استفاده می گردد. رنگ آنها مشكی است لذا برای دید در شب ، از برچسب های شبرنگ و یا قطعات شبر نگی در آنها استفاده می شود.

ازاندازه و سایز های متداول آن می توان به 33*90 و 60*50 و 35*50 اشاره كرد.

  1. سرعت گیر پلاستیكی

این سرعت گیر ها از جنس پلیمر می باشد . دارای مقاومت بالایی بوده  ولی نسبت به سرعت گیر های لاستیكی انعطاف كمتری دارد و خشك تر است و تحمل بار كمتری را دارد. لذا از آن بیشتر در خیابان های درون شهری كه ماشین آلات سبك تر، تردد می كنند ، استفاده می گردد. در رنگ های زرد و سفید با خاصیت شبرنگی تولید می شود. از ابعاد متداول آن می توان به 33*90 و 33*200 و 33*60 و 33*50 اشاره كرد.

  1. سرعت گیر بتنی و آسفالتی

این موانع ، همان طور كه از اسم آن ها پیداست از آسفالت و یا بتن ساخته می شود . ابعاد و اندازه ی  این سرعت گیر ها با توجه به نوع ماشین ها ، میزان تردد و سرعت ماشین آلات مشخص می گردد. این موانع اغلب سرعت كاه هستند . چون با عرض و پهنای زیاد ساخته می شوند.

برخی از آنها با رویه ی تخت و صاف ( با مقطع ذوزنقه ی متساوی الساقین) و برخی دیگر با رویه ی منحنی( با مقطع نیم دایره و یا نیم بیضی ) ساخته می شوند. آنهایی كه روی آنها تخت و صاف می باشد ، باعث كاهش سرعت بیشتری می شود. این موانع از تحمل فشار بالایی برخوردار هستند و به راحتی می توانند وزن ماشین آلات سنگین را تحمل كنند.

  1. سرعت گیر یك طرفه

همان طور كه از اسم آن پیداست ، این سرعت گیرها در یك طرف شیب و یا قوس دارند ( در جهت حركت ماشین ها ) و در طرف دیگر خود شیب نداشته و حالت عمودی است . از این سرعت گیر برای هشدار و هوشیار كردن راننده قبل از برخورد با موانع مختلف استفاده می شود. دارای تیغه های آهنی مقاوم با پوشش پلاستیكی از جنس پلی كربنات می باشد. این سرعت گیر ها تحمل فشاری بالایی را دارند و در برابر تغییرات دمایی مقاوم هستند.

  1. سرعت گیر هوشمند

این سرعت گیرها طوری طراحی شده اند كه زمانی كه ماشین با سرعت مناسب و مجاز از روی آنها عبور كند ارتفاع خود را كم می كند تا وسیله ی نقلیه به راحتی از روی آن عبور كند ولی اگر سرعت ماشین زیاد باشد ارتفاع آن بیشتر شده تا سرعت وسیله ی نقلیه كنترل گردد.

انواع سرعت گیر ترافیكی

انتخاب سرعت گیر ترافیكی

با توجه به حجم تردد ، نوع ماشین آلات و  وزن آنها نوع چنس سرعت گیر مشخص می گردد.

  • درون شهری

در داخل شهر به علت تردد ماشین آلات سبك و با سرعت متوسط ، استفاده از سرعت گیرهای پلاستیكی رواج بیشتری دارند . هر چند كه از سرعت گیر های لاستیكی ، بتنی و آسفالتی نیز استفاده می گردد.

  • برون شهری ( جاده ای )

در خارج شهر به علت تردد ماشین آلات سنگین و سرعت بالای آنها از سرعت گیرهای لاستیكی كه انعطاف پذیری و مقاومت بالایی در برابر وزن این ماشین آلات دارند ، استفاده می گردد. البته از دیگر انواع سرعت گیر ها نیز رایج می باشد.

  • پاركینگ ها

در پاركینگ ها ی عمومی و … نیز از سرعت گیرهای با عرض كم استفاده می شود چون سرعت ماشین ها كم است لذا از این سرعت گیرها استفاده می گردد.

معایب و محاسن انواع سرعت گیر ترافیكی

  • سرعت گیر ترافیكی بتنی و آسفالتی

از معایب این نوع سرعت گیر می توان به استاندارد نبودن ابعاد آن در ارتفاع و پهنا و همچنین ثابت بودن و عدم جابجایی آن اشاره كرد. اما حسن این نوع سرعت گیر به عمر طولانی و تحمل فشار زیاد آن اشاره نمود.

  • سرعت گیرترافیكی لاستیكی و پلاستیكی

قابلیت جابجایی ،  تعمیر و هم چنین سرعت بالا در اجرای آن از محاسن این نوع سرعت گیر می باشد ولی در صورت استفاده از جنس های نامناسب و بی كیفیت و عدم نصب صحیح باعث خرابی و كنده شدن آن می شود كه می توان از معایب آن بر شمرد.

سخن پایانی

همانطور كه نصب صحیح سرعت گیرها می تواند در كنترل سرعت و پیشگیری در بروز حوادث ناگوار نقش بسزایی داشته باشد . به همان میزان نصب در محل نامناسب و كارشناسی نشده نیز می تواند موجب ایجاد حادثه شود. لذا باید با توجه به ابعاد خیابان ، میزان تردد ماشین آلات ، تردد انسانی و … موضوع بررسی شده و به بهترین شكل و به مقدار لازم و ابعاد مناسب ، سرعت گیر نصب شود تا موجب امنیت و آسایش گردد.شرکت پترو کفپوش آبان تولیدکننده انواع سرعت گیر ترافیکی با بهترین کیفیت در خدمات شما عزیزان می باشد.

4.7/5 - (59 امتیاز)